Even voorstellen ...

Mijn naam is Linda Verhofstadt, ik ben gediplomeerd Kynologisch Instructeur en gediplomeerd Kynologisch Gedragstherapeut.  Mijn opleidingen heb ik gevolgd bij o.a. O&O en Annorlunda, beide opleidingen die zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek. Bij O&O behoor ik tot één van de docenten die de theoriecursussen verzorgt.

Net als veel van mijn collega’s ben ik mij gaan verdiepen in hondengedrag op het moment dat een hond met een gedragsprobleem op mijn pad kwam. In mijn geval was dat een herplaatser met problemen om alleen thuis te blijven. Dit was het begin van veel studie, examens en uren en uren ervaring opdoen in de praktijk.

Mijn uitgangspunt is jou met enthousiasme en vooral met veel plezier te ondersteunen bij de opvoeding van je hond. Een goede samenwerking tussen jou en je hond staat tijdens mijn lessen centraal. Dit kan trouwens prima samen gaan met regels waar je hond zich aan moet houden. Sterker nog, regels zijn nodig, die zorgen voor voorspelbaarheid. En voorspelbaarheid voorkomt stress.

Ik put niet alleen uit de kennis van mijn opleidingen maar ook uit mijn ervaringen met zowel mijn eigen honden als tijdens de lessen die ik afgelopen jaren met veel plezier heb mogen geven. Het drieluik jij, de cursist, jouw hond en ik als instructeur vind ik fascinerend. Iedereen, mens en hond zijn verschillend, samen gaan we op zoek naar wat het beste bij jullie past. Dat is mijn uitdaging!

Klik hier voor meer informatie over de methodiek en de opleidingen die ik heb gevolgd.